nedelja, 28. november 2010

Okrasimo tudi sebe, ne le jelke, hiše in ulic

Ker je povpraševanje po novih in novih uhančkih vse večje, ker se bliža čas obdarovanj in zabav, delam, ustvarjam in z veseljem objavljam svoje nove ŠePEtaLčkE, tokrat v večini bolj umirjene in slavnostne kot običajno.


<><><> 


a brez barv pač ne gre...

in še nekaj novih obeskov za ključe
Takole, tokrat manj pisarij in več slikc. Naj vsaka sama pove svoje, jaz grem pa ven, občudovati snežno belo pokrajino, kolikor je pač imamo sredi mesta.
Veliko prijetnih trenutkov v prihajajočem novem tednu.
ŠePEtaLkA



nedelja, 21. november 2010

Bliža se VESELI DECEMBER

Juhuhu! Prihaja najbolj čaroben čas v letu! In letos sem se (za spremembo) nanj začela pripravljati pravočasno. Pričarala sem nekaj čarobnih adventnih venčkov, da je bilo vzdušje za ustvarjanje pravo, pa je iz naše hiše že odmevala praznična glasba kot je "Last Christmas", "Let it snow", "Jingle bells" in ostale. Pri meni je bil že november 2010 decembrsko obarvan. Imam pač rada toplino prihajajočih praznikov in ker nam zadnji mesec vreme nagaja s to svojo muhostjo, sem si kar sama ustvarila veliko sončka in se grela ob namišljenem kaminu ter nadstandardno okrašenem ambientu. Sama le-teh žal še nimam, sanjam pa vendarle lahko, kajne? Prav tam so se rodile ideje pričaranih ŠePEtaLčkov, ki jih spodaj s ponosom razkazujem. Čeprav imamo v hiši veliko vrat, niso namenjeni nam, temveč iščejo prava vrata, pravo mizo, kjer se bodo lahko razkazovali v vsem svojem siju in vse člane družine ter obiskovalce razvajali s svojim pozitivno - energetskim poslanstvom.
Tale je že našel vrata v ljubkem domu moje prijateljice in najbolj zveste prijateljice ŠePEtaLčkov. Erchy, hvala, ker si :)
od blizu
tudi ta je trendovski za letošnji Advent, bojda je lila "IN"

"Vintage look" z dodatki Swarovski. Morda na prvi pogled ne izgleda najlepši od vseh, vendar sem mu posvetila največ časa in premore najdražje dodatke iz mojega "skladišča"



tudi ta ima Swarovski kristalčke in je primeren za vse barve in vrste vrat. Led se ne stopi ;) je pa zelo dobra imitacija.




še en "vintage look" ki išče svoj dom
klasično prisrčen
namizni, nežno obarvan, XMAS so svečke, ki se lahko zamenjajo z drugimi (npr. prihodnje leto)


namizni, trend, vintage, bakreno trendovski... + venčkov s čajnimi svečkami je, da jih lahko menjamo vsak teden v Adventu, kar pomeni, da prvi teden gori ena, drugi teden dve in tako naprej, ko za Božič gorijo vse štiri. Pri običajnih adventnih venčkih s tistimi lepimi svečkami me moti ravno to, da prvi teden prižgemo eno in imamo le dve možnosti - ali dogori do konca in prihodnji teden spet gori le ena, torej moramo najti točno tako, ki jo lahko zamenjamo, vendar so lepe svečke precej drage ali pa enakih sploh ne najdemo, ali pa jo prižgemo, da se vidi, da nismo pozabili na prvo adventno nedeljo in jo nato ugasnemo, da kasneje ne kazi venčka in je še tam z ostalimi lepimi tremi.
ta je pa "cute", v tehniki scrapbooka in s pridihom domačnosti
malce skromnejši, z le eno svečko, lahko jo menjamo s čajno svečko
to ni venček, temveč slika v okvirju za praznično dobrodošlico
Včasih mi je hudo (tudi sama sem dala že to skozi), namreč marsikdo je v prazničnih dneh osamljen, zapuščen... Ne dajte se! Praznično vzdušje si lahko pričaramo tudi sami s seboj. Le sami sebe moramo prenašati vse življenje - to je stavek, ki ga ves čas ponavljam, saj mi je zelo pri srcu in mi je že marsikdaj pomagal prebroditi osamljeni trenutek, slabo voljo, lastno tečnobo... Imejte se radi in imejte radi druge. Cenite se in razumite drugačnost. Sprejemajte drugačne ljudi, saj so ti pogosto po srcu še najboljši. Ne sodite nikogar po prvem vtisu, ali še slabše, po mnenju drugih. Ustvarite si lastni jaz in spoštujte sebe in druge. Pridigam? Pa kaj, marsikdo si to zasluži, tok-tok, zbudite se, dan je lep, čeprav je hladen in deževen, ne prepustite se vremenu in slabim novicam, vsaka slaba stvar nosi za seboj nekaj dobrega, od nas je odvisno kako odprti smo, da bomo to uvideli.
In še moje vizitke, ki so jih ustvarili na http://www.natisni.si/ Kvalitetno, hitro in ugodno, toplo priporočam :)

Torej, če potrebujete vizitke, plakate, letake, razglednice, koledarje, etikete, majice, puzzle... skoraj karkoli natisnjenega v poslovne ali osebne namene, pošljite mail na info@ natisni.si ali pokličite na brezplačno telefonsko št. 080 30 33. Resnično priporočam, ker kvaliteta in hitrost štejeta in vam pomagata iz marsikatere neljube situacije. Ne, nisem bila na kakršnemkoli tečaju za direktni marketing ali trženje, nisem se udeležila nobenega seminarja za boljši jutri, nihče me ni "napumpal" s čimerkoli... Sem le vesela Špela, ki se ima rada in se počuti ljubljeno, ki se bori za lepše življenje, tako kot večina ostalih Slovenk in Slovencev. Ne obupajte, temveč glejte, rinite naprej, v lepšo prihodnost, naj mi nihče ne bo nevoščljiv, če mi trenutno ravno dobro gre, sama sem si vse to izborila, jaz sem taka, da sem tukaj uspela in si pridobila prijatelje, ki mi stojijo ob strani ter mi pomagajo. Kdor je zaprt in le samovšečen, nevoščljiv, kdor se sprašuje "zakaj se le meni dogajajo krivice", pa naj se zamisli ali pa mi napiše kako sporočilo, z veseljem ti pomagam. Seveda, free of charge :) tega pa res ne zaračunavamo, ane? Life is a bitch, but you always have a chance. Upanje umre zadnje.
Na koncu najlepša hvala tudi Nini, ki je kljub temu, da je polnozaposlena (zelo postavna?! hm, sem se kar precej zamislila..) mamica treh lepotičk, nesebično našla čas in mi pomaga na moji poti do uspeha, hvala (verjetno na njegovo željo neimenovanemu) prijatelju za posojo hudega fotoaparata, hvala Toniju, ki mi ves čas stoji ob strani, hvala Lori za naročilo scrapbooka in vse pohvale, hvala vsem, ki mi stojite ob strani, kupujete ali le občudujete moje ŠePEtaLčke. Ustvarjam jih z namenom, da na vaš in mnogokateri obraz odtisnem nasmeh. Prav to je še vedno in tudi vedno bo -  moje poslanstvo.

Rada vas imam.
ŠePEtaLkA